MARIT VOS

Meervoudig gecertificeerd coach - zorgprofessional

Droom

Als klein meisje wilde ik al verpleegkundige worden. Deze droom heb ik nagejaagd. Verpleegkundige, kinderverpleegkundige en IC neonatologie verpleegkundige. Mijn werk deed ik met hart en ziel. Zorgen voor de meest kwetsbare baby’s en hun ouders. Vreugde en verdriet dichtbij elkaar.

Vóóruit

Ik heb 4 mooie kinderen gekregen. Mijn kinderen bleken veel extra zorg nodig te hebben. Toen mijn huwelijk strandde, kon ik mijn werk als verpleegkundige niet meer combineren met mijn thuissituatie. Een weg vinden in deze nieuwe situatie ging met vallen en opstaan. Jarenlang was mijn motto “problemen zijn er om op te lossen”. Ik ben véél problemen tegengekomen. Mijn nieuwe werk paste goed bij mijn gezin, maar ik voelde geen uitdaging en verbinding. Loslaten van mijn geliefde werk was zwaar. Het gemis voelde als rouw. Als het ware bleef ik in de achteruitkijkspiegel kijken. Dat ging niet goed, ik liep vast. Toen ben ik om me heen gaan kijken. Daarna vooruit. Voor mij lagen hele mooie dingen op me te wachten die ik niet zag toen ik achterom keek.

Veerkrachtcoach

Op dat punt ben ik me gaan omscholen tot coach. In 2018 heb ik mijn bedrijf Team Pepper opgezet. Ik coach op het gebied van duurzame inzetbaarheid, veranderprocessen met bijbehorende moeheid én het behouden van een gezonde werkdrukbalans. De gemeenschappelijke deler van deze aandachtsgebieden is veerkracht.

Ik ben opgeleid als professioneel coach (ICM), Teamcoach (ICM), Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach (Knowvium) en Ambitiecoach (Het Ambitiehuis). Toch geloof ik dat diploma’s slechts diploma’s zijn: kwaliteit, intense betrokkenheid, veel levenservaring en een gedreven karakter zijn wat mij betreft minstens net zo belangrijk om met elkaar de klus te klaren.